egyik kedvencemtől, Jamie-től loptam a céklasaláta ötletét, és sokévnyi olvasgatás után végre ki is próbáltam
vettem
4 kicsi céklát, sós vízben megfőztem, meghámoztam, felszelteltem, befőttes üvegbe dugtam és ráöntöttem
2 evőkanál balzsamecetet,
5 evőkanál olivaolajat,
frissen őrölt vegyes borsot (ő azt írja, hogy egy teáskanál frissen őrölt fekete, de azt azért soknak tartottam és csak vegyes van az örlőben)
és egy teáskanál szárított majorannát (ő ebből 3 evőkanál frisset ír)
ebből karácsonyi saláta/köret lett
amit nem tudtam szépre szeletelni, tehát a végeket, julienne-re vágtam és borecetes, cukros öntettel raktam befőttesbe klasszikus felhasználásra, savanyúnak
az utóbbi verzió maradékából a levével együtt zöldségekkel, krumplival, őrölt köménnyel és tejszínnel céklalevest főztem
ki lehet próbálni, szórakoztató, és megéri