egyik kedvencemtől, Jamie-től loptam a céklasaláta ötletét, és sokévnyi olvasgatás után végre ki is próbáltam

vettem
4 kicsi céklát, sós vízben megfőztem, meghámoztam, felszelteltem, befőttes üvegbe dugtam és ráöntöttem
2 evőkanál balzsamecetet,
5 evőkanál olivaolajat,
frissen őrölt vegyes borsot (ő azt írja, hogy egy teáskanál frissen őrölt fekete, de azt azért soknak tartottam és csak vegyes van az örlőben)
és egy teáskanál szárított majorannát (ő ebből 3 evőkanál frisset ír)
ebből karácsonyi saláta/köret lett

amit nem tudtam szépre szeletelni, tehát a végeket, julienne-re vágtam és borecetes, cukros öntettel raktam befőttesbe klasszikus felhasználásra, savanyúnak

az utóbbi verzió maradékából a levével együtt zöldségekkel, krumplival, őrölt köménnyel és tejszínnel céklalevest főztem

ki lehet próbálni, szórakoztató, és megéri

Szerző: bossy  2010.01.06. 22:50 Szólj hozzá!

Címkék: leves saláta köret cékla

A bejegyzés trackback címe:

https://magazine.blog.hu/api/trackback/id/tr231652940

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása